Over mij

In ons leven komen we regelmatig conflicten tegen: tussen medewerkers, tussen partijen en in het gezin. Maar kijk ook eens om u heen…hoeveel en hoe gemakkelijk ontstaan er niet conflicten in de maatschappij? De zoektocht naar de dynamiek van een conflict heeft mij in aanraking gebracht met mediation.
Mijn naam is  Bert Vos, geboren in Naarden in 1962.
Na mijn middelbare opleiding ben ik gaan werken in de gezondheidszorg als verpleegkundige en daarna als anesthesieverpleegkundige. Na het afronden van mijn universitaire studies Algemene Sociale Wetenschappen (psychologie, pedagogiek, sociologie en culturele antropologie) en Management & Informatie en een bedrijfskundige opleiding ben ik gaan werken als leidinggevende in de gezondheidszorg.
Als leidinggevende merkte ik dat een conflict van grote invloed is op het dagelijks functioneren van mensen. Daarbij werd ik nieuwsgierig naar de oorzaak van een conflict. Want de ene keer worden tegengestelde belangen tussen twee partijen geen conflict en de andere keer wel. In mijn beleving is het zo dat de dynamiek van het conflict de bron van de oplossing bevat. Hierbij is het voor mij belangrijk dat de focus niet op de persoon maar op de inhoud gericht blijft!
Twee aspecten, die mijns inziens cruciaal zijn, vallen op bij mediation:
  1. De relatie tussen partijen blijft bewaard en dat partijen zelf de oplossing bedenken;
  2. Dat een oplossing veel sneller gerealiseerd wordt tegen aanzienlijk minder kosten.
Ik heb gemerkt dat deze aspecten als eerste het onderspit delven wanneer een conflict via een rechter of arbiter wordt opgelost.
Bovenstaande heeft gemaakt dat ik de opleiding tot professioneel mediator heb afgerond en mijzelf geregistreerd heb bij het MFN (Mediator Federatie Nederland).
Op deze manier wil ik op een realistische manier graag mijn steentje bijdragen aan een leefbare samenleving.

Contact

Drs. Bert Vos Rm
Viswater 68
3991 HE Houten
Tel. 06 12537076
E-mail: info@solco-mediation.nl

MfN Geregistreerd mediator
2013-12-29-11-59-14.MfN registermediator

ADR Register
logo